Nyt se vihdoin tuli! Ayreonin uusi levy löysi tiensä Uuteen Seelantiin. Levyllä on pitkä ja kiintoisa matka, joten aloitetaan alusta. Ayreonin uutta levyä alettiin mainostamaan netissä jo kauan ennen sen valmistumista. Faneilla oli mm. mahdollisuus arvailla, ketä vierailijoita levyllä esiintyy ja kenen ääninäyte netissä oli milloinkin esillä. Levyä sai ennakkotilata jo ennen joulua, silloin myös julkistettiin julkaisupäivä, joka oli 28.1.2008. Tilasin levyn 24.11.2007 netin välityksellä ja jäin odottamaan...

Huomasin, että levyn myyntiä hoitava levykauppa Plato.nl oli laskuttanut maksun luottokortiltani 17.1. joten ajattelin, että hyvä on, ollaan ensimmäisten joukossa. Helmikuun puolenvälin tienoilla aloin hieman hermostua, kun levyä ei vaan kuulu, mutta ajattelin, että onhan matkakin pitkä. Lopulta en enää kuun lopulla jaksanut odottaa, vaan lähetin kaupalle sähköpostia.

Kun kolmanteen sähköpostiini tämän kuun alkupuolella ei kuulunut vastausta, päätin ottaa yhteyttä Ayreonin sielun Arjen Lucassenin webbisivun manageriin, joka on levylläkin soittava naiskitaristi Lori. Lori vastasikin yllättäen samantien ja asia lähti siitä menemään eteenpäin. Hän käänsi huoleni omasta puolestaan Plato.nl -kaupalle ja kas kummaa, kun hän asiaan puuttui, minullekin vastattiin. Lopulta sanoivat, että jos levy ei tule seuraavaan maanantaihin mennessä, lähettävät uuden. Maanantaina  10.3. sähköpostitin heille, ettei levyä vielä ole kuulunut. Keskiviikkona sain tiedon, että uusi kopio on lähetetty minulle.

Tänään 18.3. levy sitten tuli. Sepäs vaan onkin alkuperäinen lähetys, joka oli lähetetty minulle 13.2. Plato.nl -kaupalla oli ollut vaikeuksia lähetyspaljouden kanssa ja minun osaltani levy lähti matkaan yli kahden viikon viivästyksellä! Lisäksi tämän jälkeen se seikkaili maailman merillä yli kuukauden. Tilauksesta tavaran saamiseen kului melkein neljä kuukautta, mutta hyvää kannattaa odottaa. Yksin ei uusi levy hyllyssä jää, kuten kuvakin osoittaa (kaikilla albumeilla soittaa herra A.Lucassen).

1384494.jpg

Uusi levy keskellä, varustettuna Arjenin nimmarilla ja tervehdyksellä. Muuten SoP:n liveboxi on myös nimmareilla!

Oisko joku kiinnostunut uudesta Ayreonista (Limited Edition, loppuunmyyty), Arjenin nimmarilla. Jos boxi joskus tänne tulee, sen saa, kun palaamme joskus Suomeen. Heh!