Perjantai on aina kiva. Iltasella voi asennoitua ottamaan muutaman drinksun, kun lauantaina ei tartte mennä töihin. Tänä perjantaina mulla oli onnea, kun sain olla sijaisena. Tuurasin itse asiassa vaimoa, kun sillä oli CRT-päivä (vapautus luokkatyöstä). Itse työpäivä sujui kommelluksitta, Terhin ja Suzyn systeemi alkaa toimia, kun maileja uudistuksen takana on jo kuukauden verran. Lapset on kivoja ja ilmapiiri leppoisa. Kaikki (melkein) tekevät töitä ja open ei tartte olla poliisina kuin ajoittain.

Olen aina silloin tällöin vieraillut Bethlehemin viinakaupassa alkuillasta, kun olen tarvinnut jotain vahvempaa kuin olutta, tai kun on ollut aikaa sätkien ostolle, eikä ole tarvinnut turvautua lähiömme inkkaridairyyn. Pojilla (Alan ja Toby) on tapana korkata olut tai kaksi illan kunniaksi vielä työpäivän aikana ja ovat silloin aina hakkeja seuramiehille. Kun kauppa on auki seitsämänä päivänä viikossa ja perjantaisin ja lauantaisin on aina tuplamiehitys, on poikain vapaa-aika usein kortilla. Joka tapauksessa tarjosivat siis minullekin oluen ostelun lomaan ja siirryimme sitä nauttimaan viihtyisälle takapihalle.

1354864.jpg

Toby asettelee aina noita valkoisia tynnyreitä istuimisksi. Sen mielestä siinä on jotain huvittavaa. Kaupasta saa ostaa irtoviinoja omaan pulloon ja ne tulevat myyntiin näissä valkeissa kanistereissa. Niin, että siinä sitä istutaan sitten viinapullon päällä, sananmukaisesti! Ympäristö ei ehkä ole kaikkein kaunein, mutta täällä on käyty filosofinen keskustelu jos toinenkin.

Tuo otsikko muuten juontaa juurensa juuri tähän paikkaan. Kerran Toby taas kyseli, että mitä Suomessa sanottiinkaan, kun kilistetään. Kerroin, että kippis, mutta tietenkin hän taas kerran kuuli tahallaan väärin ja vastasi, että get pissed. No, eipä taas tänäkään perjantaina auttanut tehdä muuta, kun viedä se viskipullo kotiin ja noudattaa Tobyn ohjetta. Kippis vaan sinne Suomenkin perjantai-illalle.