Viime viikon työputken jälkeen on tällä rintamalla sitten tällä viikolla ollut liiankin hiljaista. Sijaisuuksia ei ole tippunut. Kotona ollessani olen päättänyt yrittää miettiä töitä, jotka helpottaisivat aikanaan muuttoa Suomeen ja josta olisi tulevaisuudessa ehkä jopa rahallista hyötyä. Imuroinnit ja ruuanlaitot tietenkin kuuluvat kuvioon, mutta niillä ei enää pysty päiviään täyttämään.

Täällä kaikki kasvit kasvavat tosi nopeasti. Mikäs, kun on lämmintä ja vettäkin tulee taivaalta aina silloin tällöin (nyt ei ole kärsitty kuivuudesta). Etupihan puskat alkoivat valua jo kiveykselle ja pihan pinta-ala rupesi kaventumaan, joten asialle oli tehtävä jotain. Joka tapauksessa eipähän sitten muuttolaatikkojen pakkaamisen ohessa tarvitse ruveta puskia trimmailemaan.

Koska kaikki pusikko on tulvillaan ötököitä (joista en pidä), on puutarhanhoito kuumaa puuhaa. Kumpparit, lätsä ja verkka-asu 25-asteen helteessä on vähän liikaa. En kuitenkaan halunnut rukoilijasirkkoja, torakoita ja wetoja kiipeilemään pitkin paljasta ihoa, joten asu oli must. Sitä paitsi siinähän se liika energia kuluu. Eipä tarvinnut lähteä illalla lenkille rasvoja polttelemaan.

En kiinnittänyt työssäni huomiota oikeaoppiseen puskien muotoiluun (kun en siitä mitään tiedä), mutta nyt pihan yleisilme on siisti.

1332206.jpg

Aidan vieressä olevaan penkkin pistin ruohonleikkuujätettä katteeksi, Terhin ohjeen mukaisesti.

1332201.jpg

Kukkakasvien hoidossa en ole mikään mestari, mutta kun osa kukista retkottaa pihakiveyksen päällä, päätin katkoa nämä varret pois. Minusta kuitenkin näytti, että koko kasvi ei tykännyt tästä kyttyrää, pikemminkin piristyi. Joka tapauksessa mielestäni ovenpieli näytti ensi kertaa siltä, että joku oli paikalle istuttanut kukkia kasvamaan sen sijaan, että ne olisivat siihen randomina (lasten muotisana) ilmestyneet.

1332203.jpg

Kun vähän viitsii, voi pihan kasveista löytää kauniita yksityiskohtia.

1332207.jpg

Suurin ilon tuottaja kasvaa kuitenkin purkissa. Joka päivä tarkistan, että chili voi hyvin. Bethlehemissähän Jalapenoja oli pilvin pimein, mutta nyt kasveja on vain yksi. Merkistä ei ole tietoa. Muodosta ja väristä päätellen voisi olla Cayanne.

1332199.jpg

Takapihallakin kävin tornadoilemassa ja Kasperin ikkunan alla oleva saniainen on sanan mukaisesti parturoitu. Puutarhapöydän takana ja vieressä olleista pensaista nipsin oksia niin, että mahtuu sitten paremmin syömään (yhä on iltapäivisin 25 lämmintä, mutta viikonloppuna sataa, ei siis grillata). Siitä puutarhanhoidosta vielä .. eikä sekään ole kovin tärkeää.