Joulu on tulossa, mutta ei siltä tunnu. Eilen keittiön pöydän ääressä juttelin Annan ja Terhin kanssa, että on hankalaa, kun on kaksi asiaa päällä yhtä aikaa: Joulu ja kesäloma. Todettiin, että joulun ajatus tuntuu hieman himmeämmältä kuin se tosiseikka, että kuusi viikkoa on loma-aikaa. Siivottu kuitenkin on ja illalla ripustelin joulukortteja naruun niin, että on sitten edes jotain koristeita. Liinavaatekaapin pohjalta löytyi myös pari joululiinaa. Ja onhan sitten vielä ne paikalliset tonttupipot. Eiköhän se siitä.

Viimeinen tyttöjen kouluviikko sujui kiireen merkeissä. Terhi hoivaili Suzyä, joka sai kieltämättä aika katkuiset jouluterveiset vanhempainyhdistykseltä. Ensi vuonna hän työskentelee Terhin työparina, mikä edellytti Terhiltä luokanvaihtoa ja se toi mukanaan omia ongelmia. Tietenkään Terhin todistuksiin ei tulostunut vuosilukua ja tietenkin piti osallistua henkilökunnan grillijuhliin ja niin edespäin. Ja tänä aamuna piti herätä viideltä, että ehtii Illiä vastaan Aucklandiin kahdeksaksi. Mutta joka tapauksessa on loma.

Anna sai hyvän todistuksen. Kaikissa aineissa oli arviointina joko keskitaso tai hyvä. Lisäksi hän sai työskentelystä kiitettävän kaikissa oppiaineissa. Ei ihan surkeasti sintiltä, joka ei juuri vuoden alkaessa enkkua puhunut. Keskiviikkoiltana hänellä oli päätöstanssiaiset. Sitä varten oli ostettu kevyt kesäpuku ja valkeat kengät. Ashleighin luona sitten valmistauduttiin. Tanssien jälkeen Anna soitti Ashleighilta, jonne oli jäämässä yöksi. Kertoi, että ei edes ehtinyt syömään juhlissa, kun piti niin kovasti tanssia. Taitaa pahalainen isin pieni possu olla tulossa isoksi!

Kaikkea pientä hippaa on onneksi joulun kunniaksi tiedossa. Sunnuntaina aamupäivällä on montessoriporukan grillipäivä ja iltapäivällä menemme naapuriin drinksuille. Jouluaattona lupasimme puuhailla jotain yhdessä Quinnien kanssa. Kaisla on pyhittänyt aaton meille, koska haluaa rauhoittaa ainakin yhden päivän kiwittömäksi ennen sukulaisinvaasiota. Kasperi saa luvan toimia pukkina Liamille ja Linnealle (ei ole halukas, saattaa isä joutua sijaiseksi). Kaisla haluaa kuitenkin, että pukki tulee aattona, kuten Suomessa on tapana. Pyhien vietosta sitten ei ole vielä tietoa.

Hyvää joulun odotusta sinne kaikille ja ennen kaikkea: Hyviä hiihtokelejä!