Voi kehvatsu! Sain NZQA:sta viestin, että minulle lähetetty todistus onkin virheellinen ja nyt en sitten tiedä, saanko sittenkään operekisteröintiä. Olihan se tietysti liian hyvää ollakseen totta. No, ehkä huomenna (tai lähiaikoina) ollaan jo viisaampia.

Terhi on jo jonkin aikaa unelmoinut kajakeista. Sellaisista sit-on-top -värkeistä, joilla voi jopa purjehtia pienen purjeen kanssa tai vaikka uistella. Tavallisesta kajakista tämä eroaa siinä, että meloja istuu puristerungon päällä irrotettavassa penkissä sen sijaan, että ahtautuisi rungon sisälle. Suomalaisilla nettisivuilla arveltiin näitä leluiksi, mutta uskaliaimmat tuumivat, että jospa sillä sittenkin voisi uistella... Terhin unelmana oli 2+1 malli, jossa penkkejä lisäämällä tai vähentämällä voi meloa joko yksi tai kaksi melojaa. Hän on vieraillut kaupoissa ja näyttelyissä ja eilen lähdin mukaan kahteen kauppaan. Komeita olivat, hinta kaikkine rekkuloineen 2+1 kajakilla 1000-1300 euroa ja siihen vielä liivien hinta päälle.

Täällä on sellainen myy-mitä-haluat internetpalvelu, jonka nimi on TradeMe. Terhi on jäsen ja mm. pupumme häkki on ostetty TradeMe:n kautta. 2+1 kajakkeja vain ei siellä ole kaupan. Papamoalla (15 min. ajomatka meiltä) oli kuitenkin samalla myyjällä kaksi yksikköä myynnissä. Terhi lähetti heille viestin, että voisiko niitä mennä sinne katsomaan ja sieltä soitettiinkin heti takaisin, että tervetuloa. Kävimme siellä sitten, Terhi, Anna ja minä, ja pienen tuumailun jälkeen ostopäätös syntyi. Nyt omistamme sitten kaksi Viking Espri -kajakkia, joista toinen on varustettu purjeella. Hintaa näille tuli n.800 euroa. Oranssi kajakki on ollut käytössä puolitoista vuotta ja sinisellä on menty 5-6 kertaa, joten se oli ihan uuden veroinen. Suomessa kappalehinta uutena lienee mallista riippuen 600+ euroa (+ purje pari sataa). Nämä tehdään (nimi voi johtaa harhaan) Matamatassa Uudessa Seelannissa.

Haimme uudet lelumme kotiin tänään ja Kasperi innostui purjemallista. Oli jo kaverinsa Jordanin kanssa suunnitellut kalaretkeä Mountille. "Ei kun ihan vaan estuaryllä!" oli pojan kommentti, mutta äiti rohkaisi, että käyttöönhän nämä on tarkoitettu. Olen jopa hiukan innoissani. Tästähän voi poikia vaikka uusi harrastus kaikille, tiedä häntä.

984041.jpg

Kasperin tekninen tietämys oli valttia purjeen asennuksessa.

984042.jpg

Ohjainnaruja viritellään (täällä tuuli tänään puuskissa 30 m/s, joten vesille ei vielä menty).

984043.jpg

Valmista tavaraa. Latialla melan karkaamista estävä piuha. Mustat pylpyrät kajakeissa ovat säilytyslokeroita. Melojan edessä oleva on vieheille ja syöteille. Musta pyörylä sinisen kajakin istuimen takana on vapateline.