Tänään lähdin vihdoin kaikesta byrokratian takapakista huolimatta esittäytymään tämän alueen kouluille. Päätin aloittaa sijaisuuksien tekemisen ja sain ohjeita monelta taholta, mutta kaikki sanoivat, että kannattaa mennä näyttämään naamaansa. Sen tein. Kävin neljällä koululla ja Otumoetai Primarystä sain töitä ensi perjantaiksi! Haa, pää on nyt sitten auki. Vein CV:ni myös Terhin koululle ja kävin kehumassa Terhille, että nyt se alkaa... Bethlehemin viinakaupasta päätin hakea pullon ESB:tä (3,8e) juhlan kunniaksi. Mitään todistusta opettajarekisteröinnistä minulla ei vielä ollut, olipahan vain numerosarja antaa vararehtoreille.

Kotona minua odotti kaksi kirjettä. toinen oli Waikaton yliopistolta Hamiltonista ja ajattelin, että haluavat täsmennystä jo aiemmin sähköpostilla tiedustelemaansa matkalaskuun. Mutta ei. Kuoressa oli 504 dollarin shekki, jonka pitäisi kattaa matkakuluni. No, bensaan skootterilla meni 75 taalaa, joten tuli voittoa ihan kivasti. Toinen kuori oli Teachers Councilista ja siinä oli tämä:

994702.jpg

Nyt mulla on sitten virallinen lupa (jos eivät ota sitä pois NZQA:n sähläysten takia) harjottaa opettajan ammattia Uudessa Seelannissa. Tällä todistuksella ei tosin saa Tampereen kaupungissa vielä opettaa englantia, siihen en ole pätevä, täällä onneksi saan opettaa sitäkin.

Eilen ostettiin kevään kunniaksi kaasugrilli ja kasasin sen tänään iltapäivällä. Terhi ja Kasperi ovat kaupoilla hankkimassa grillattavaa ja Russellitkin saattavat piipahtaa paikalle tutkailemaan, täyttääkö laite korkeat kiwistandardit. Olutta pitää olla tietysti. Laitoin kuvaan mukaan 440ml Tuitölkin, että saatte kuvan härvelin koosta. Sillä nimittäin grillaa komppanialle. Pieniä ja siroja grillejä (jollaisista minä pidän) ei täältä saa. Meidän mallissa on 4 poltinta, toinen puoli on ritilällä+laavakivillä ja toisella puolella on parila (paistolevy).

994703.jpg

Jos meidän muiden ilta vierähtää grillatessa, niin Annalla on muuta tekemistä. Hänellä on nimittäin kaveri yökylässä. Annan koulukaveri Ashley (en varma oikeinkirjoituksesta) tuli meille vaihteeksi vieraaksi, Annahan on jo ollut heillä vieraana aiemmin. Hyvä, kun on säpinää ja kun vielä aurinko paistaa ja ei ole ihan liian kylmä (+16), niin mikäs on ollessa. Niin, hiihtokelejä odotellessa...