Pieni sairauskierre on vallannut taloutemme. Kasperi sai kumman, kuivan yskän ja voi heikosti pari viikkoa sitten. Kaksi päivää lepoa sai hänet kuitenkin takaisin jalkeille, mutta Terhi sai saman taudin heti perään. Tauti ei ottanut talttuakseen ja Terhi lääkäriin. Ei kun antibioottia peliin. Pienen työrupeaman jälkeen tauti uusi. Tässä vaiheessa Annakin oli jo kyseisen flunssan kourissa. Uusi lääkärireissu toi uuden arvion -tauti onkin hinkuyskää. Uuden lääkityksen seurauksena Terhi ei yöllä herääkään enää vaan yskään, vaan myös vessahätään: Uusi lääke toi muassaan ripulin! Anna parani ilman eri voitelua, mutta Terhi on yhä toipilasvaiheessa. Töihin hän menee aikaisintaan ensi viikolla.

Meillä on koulussa meneillään kansainvälinen kielten viikko. Käytännössä opetuksen kannalta tämä tarkoittaa sitä, että lapset oppivat muutaman sanan pääasiassa espanjaa, ranskaa, japania tai maoria. Opettajat ovat intoa piukassa, kuten pitääkin. Meidät "kansainvälisetkin" on valjastettu tavalla tai toisella ohjelmaan mukaan: ulkomaiset oppilaat saavat silloin tällöin sanoa jotain kaikille omalla kielellään ja sukulaisia valjastettiin toimijoiksi teemapäivään. Minun osaltani tämä tarkoitti sitä, että kerroin kuvin ja sanoin 150 lapselle tänään Tampereesta ja koulunkäynnistä siellä. Lapsista ilmainen lämmin ruoka koulussa kuulosti eksoottiselta ja kukaan ei oikein uskonut, että Karosessa lapset voivat opiskella jopa kahta vierasta kieltä! Montessorikin tuli ohessa tutuksi. Terkkuja vaan Pirkamolaisille.

Teemarupeaman päätteksi nautittiin yhteinen ateria (shared lunch) koulun pihalla. Lapset olivat valmistaneet sushia, nachoja ja pancakesia teemapisteissään. Ruuan jakajina toimivat opettajat ja meno oli rankkaa. Kaikilla oli hurjan kivaa ja mahat tulivat täyteen.

845398.jpg

Room 9, green 7, Amyn täti Koreasta sushien kimpussa. Kävi muuten homma aika vauhdilla. Taustalla ope Mr Parker ihailee oppilaiden kanssa lopputulosta.

845403.jpg

Lapset jonottamassa ulkona nachoja. Lämmintä +14, kaikki paljain jaloin ja liikkavaatteissa.

845400.jpg

Some meat, mate? Mrs Andersson jakamassa jauhelihakastiketta nachoateriaan.