Tänne ei kuulu juuri mitään uutta. No, Lanoi (kenialainen ope Rotorualta) kävi kylässä, mutta siinä ne kuulumiset sitten onkin. Elämä sujuu kohtalaisen mallikkaasti: Viikot puurretaan kouluilla ja viikonloppuna kerätään voimia.

Sää on olllut yhtä hyvä kuin siellä Suomessakin: 15 lämmintä ja vettä. Toki viikolla oli aurinkoistakin ja keskiviikkona Fixin terassilla tuntui jopa hiukan kuumalta takki päällä. Säätiedotukset täällä kertovat, että talven pahimmat kylmät olisivat ohi. Samaan syssyyn todetaan, että El Ninosta johtuen sateita tulee tavallista enemmän. Emme siis vältä tulvavaaraa täälläkään.

On sitten jo mietitty joulua. Anna toivoi kovasti, että jollakulla siellä Suomessa olisi meitä niin ikävä, että se joku haluaisi tulla tänne viettämään joulua kanssamme. Me kun emme ole koskaan viettäneet joulua vain oman perheen kesken, aina on ollut sukulaisia tai tuttuja jakamassa juhlaa. Annan kauhuskenaario tuntuu olevan joulu oman porukan kesken. Tosin täällä jouluna ja uutena vuotena mennään rannalle grillaamaan ja siellä on takuulla joku muukin kuin me, joten yksinäisyydestä ei todellisuudessa ole pelkoa. Ystävät ovat tietenkin joulukavereina ihan toinen juttu kuin satunnaiset ohikulkijat.

Saunaakin on ikävä. Enkä sitten voittanut hienoa NZ Saunaa Haurakin kuukausikilpailusta. Listasin nimittäin itseni Radio Haurakin Insideriksi ja palkintona tässä kuussa oli sauna. Meni pahus Stevelle Aucklandiin. No toivottavasti nauttii löylyistä. Ensi kuussa voi voittaa viiden päivän matkan Lontooseen. Täältä kun lähti paatti viemään eurooppalaistuneille kiweille lastin paikallista olutta. Eipä sitten pääse jano yllättämään oudoilla mannuilla. Palkintoporukka pääsee Lontooseen vastaanottamaan alusta. Kaljaa ja Lontoo. Toivottavasti nyt lykästää!

Kohta alkaa sunnuntain kohokohta. Primelta tulee nimittäin Star Trekiä putkeen kolme eri tuotantosarjaa: Enterprise, The New Generation ja DS9. Muu perhe tuskailee, kun isi on tavoittamattomissa sunnuntaina. Ehdotin, että menisivät Bayfairiin näyteikkunaostoksille ja syömään. Saisi sitten isikin rauhan katsella ohjelmiaan. Space, the final frontier...