Täällä sataa. Sataa taas. Välillä on ollut aina pari päivää aurinkoista, mutta sitten taas sataa. Meille piti tulla vieras, mutta hän sairastui, joten istumme tiiviisti kotona viettelemässä lauantaita. Pyykit ei kyllä kuiva, kun on niin kosteaa, eikä pieni takkatulemme paljon auta. Onneksi tähän on jo totuttu.

Aloittelin maanantaina uudessa työssä, kouluavustajana. En kylläkään avusta ketään, vaan opetan koulumme homestayoppilaille englantia! Saivat sitten palkattua opettajan viidentoista dollarin (8e) tuntipalkalla avustajaksi. No, onpahan ainakin jalka oven läpi, niinkuin tapaan sanoa. Ehkä tästä poikii vielä jotain.

Oppimateriaalit pitää kehitellä itse. Täällä ei ole kellään mitään käsitystä siitä, miten ulkomaalaisille tulisi opettaa englantia. Vein suomalaisen enkun oppikirjan ja harjoituskirjan koululle ja opettajat sanoivat, ettei heillä ole esittää mitään vastaavaa, way to go, New Zealand! Oppilaat ovat Kiinasta, Taiwanista ja Koreasta ja ovat ihan kivoja. Kieli on välillä vähän flaid lais puolin ja toisin, mutta tulemme onneksi hyvin juttuun. Ainoa haittapuoli on, etten juuri opi mitään lisää, koska vastaan itse kaikesta.

Opettajarekisteröintini on meneillään ja osallistun elokuussa kurssille, jossa yritetään vanhoja paikallisia opeja ja ulkomaalaisia saada mukaan remmiin, joten eiköhän se siitä. Opena kun tienaisi päivässä saman kuin nyt viikossa.

Kasperi sai uuden tietsikan ja tuossa vieressä se pelaa wow:ia. Aamulla hänellä oli taas jalkkispeli ja voitimme Katikatin 3-0. Kauden eka pelissä hävittiin 2-3. Oliskohan kehitystä tapahtunut? Kasperi pelaa edelleen hyvin ja on innostunut. Toivottavasti olotila kestää.

Anna osallistui koulullaan kuviskurssille ja on siitä lähtien innokkaasti tehnyt erilaisia kuvia. Laitan tähän isille tehdyn tuin, jonka äiti "varasti" omalle seinälleen. Kuva on kuitenkin hieno (muistathan, että Tui on myöskin olut!).

753810.jpg

Aurinkoisena päivänä lenkkeillään virkistykseksi. Terhi on innokkain ja saa yleensä jonkun meistä ylipuhutuksi mukaansa. Tässä vähän aikaa sitten (siis päivänä, kun ei satanut) se oli Anna. Tytöillä oli mukana kamera ja pistän tähän lopuksi kuvan lenkkipolun varrelta. Paistaisipa taas.

753809.jpg