686469.jpg

Ajattelin aloittaa tämän jutun talvisella koivun kuvalla, joten tuossa se. Pihaan tultaessa vasemmalla portin pielessä on koivu (silver birch), joka on kylmän kunniaksi pudottanut lehtensä. Myrskytuuli (parhaimmillaan 30 m/s) on kyllä ajanut lehdet johonkin merelle, joten haravoitavaa ei ole. Ahtiaisen Olli toivotteli Suomen kesän alkajaisiksi (meidän talven) tänne hyviä hiihtokelejä ja ajattelin omistaa seuraavan kuvani hänelle. Se on ruusu portin oikealta puolelta ja kuvaa hyvin täkäläistä talvea: Yöllä pimeää ja kylmää, päivällä valoisaa ja kohtalaisen lämmintä. Kyllä tässä siinnitellään.

686474.jpg

Lapsilla ja Terhillä on menossa viimeinen kouluviikko ennen talvilomaa. Kiwimies etsii uusia hommia, mutten aloita mitään, ennenkuin loma on pidetty. Tärkeimmäksi asiaksi täällä nimittäin on muodostunut perheen kesken yhdessä puuhailu, enkä aio missata sitä tällä lomalla. Ajattelimme mennä aluksi Terhin työtoverin Suzannen omistamalle talolle Great Barrier Islandille. Säät eivät näytä vakuuttavilta, mutta Suzy vakuutti, että vaatteilla kyllä pärjää (kiwithän kulkevat yhä shortseissa ja t-paidassa, sekä paljain jaloin, vaikka aamuisin on nollakeli!). Lopusta lomasta ei ole vielä tietoa.

Keskimäärin täällä on kivaa, ajattelemme usein Vikkelää (Terhin mökki) ja sukulaisia ja tuttuja Suomessa. On ollut kiva tavata teitä Skypessä ja Mesessä, toivottavasti tapaamme vielä. Kasperilla oli juuri synttärit (22.6) ja Milja-mummi oli syntynyt samana päivänä. Juhlan kunniaksi sytytettiin mummille kynttilä kuvan molemmille puolille takan reunalle. Uusi ja vanha elämä löivät kättä. Molemmat tuntuivat hyvälle.