TYÖTÄ

Viimesellä muistin ottaa muutaman kuvan kiivinpoimijan arjesta, kun juuri tänä perjantaina Oasiksella loppui goldin poiminta. Jatkamme sitten ensi viikolla Maniatutussa vihreällä, kunhan Huka-Pak (vientiyhtiö) saa ensin goldit kylmävarastoistaan maailmalle niin, että vihreille tulee tilaa.

Hedelmä poimitaan erikoiseen pussiin, joka roikkuu poimijan rinnalla. Pussin pohja on kuin sukka, joka kietaistaan poimittaessa kiinni pussin kylkeen ja avataan, kun hedelmä lasketaan traktorin perässä kulkevalla kärrillä olevaan säiliöön. Kuvassa on meidän gängin pomo Nona hedelmien kimpussa.

597243.jpg

Kiivipensaan (tai puun) oksat on taivutettu katokseksi (canopy), jonka alla poimijat kulkevat. Hedelmä pölyää kamalasti pomittaessa ja työ on raskasta fyysisesti (kokeilin!).

Poimijan on oltava huolellinen ja jokainen hedelmä on pantava erikseen pussiin, heitellä ei saa. Pussin tyhjentäminen säiliöön on myös oma lukunsa hedelmiä ei voi pompotella pitkin puusäiliötä. Laadun takaamiseksi poimintaa valvotaan. Yksi jengi sai kokonaan potkut, kun ei uskonut meidän ohjeita ja muutamia poimijoita on varoitettu. Laaduntarkkailusta huolehtivat tsekit Miro ja Klara. He kulkevat mönkijöillään ryhmältä toiselle ja ottavat näytteitä niin yksittäisiltä poimijoilta kuin koko ryhmän säiliöistäkin. Kuvassa Miro työvälineineen.

597240.jpg

MUSIIKKIA

Yritin ostaa Rushin uutta levyä Snakes and Arrows täältä Taurangasta. Eipä onnistunut. Paikallisesta musaliikkeestä kerrottiin, ettei sieltä ole koskaan myyty yhtään Rushin levyä! Se on importtavaraa ja tilaaminenkin voisi kestää. Unohda! Tilasin levyn t-paidan kera Kanadasta ja hyvin toimi. Niin ja itse levystä: se on tällä hetkellä maailman seitsemänneksi myydyin äänite ja jos sulla ei sitä ole, painu ostamaan. Levy ei ehkä ole maailman paras, mutta ...

ARVOITUS

Mitä on kuvassa? Oikein vastanneiden kesken arvotaan ihania Kiwituotteita. Onnea arvauksille!

597239.jpg