Kiiviporukalla alkaa olla hommat lopuillaan. Nyt kerätään viimeisiä vihreitä ja kohta se on finito. Meidät jaettiin kahteen eri puutarhaan sen jälkeen, kun gold loppui Oasikselta. Samaan syssyyn lopetti työt toinen trukkikuskimme Andy, joka lähti opiskelemaan. Meidän kärrit täyttelee entinen traktorikuski Dave ja toisella puutarhalla samaa hommaa teki vakkaritrukkikuskimme Tim. Meidän työpisteenämme on Maniatutu, jossa on 3 gängiä ja toiset kaksi porukkaa olivat ykköstien varressa olevalla puutarhalla, kunnes sen loputtua tulivat seuraksemme Maniatutuun.

Ykköstien varrella kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Lauantai-iltapäivänä saimme sieltä suru-uutisen, että Tim oli saanut sydänkohtauksen työmaalla ja että häntä ei elvytysyrityksistä huolimatta voitu pelastaa. Tim oli 61-vuotias ja hyvässä kunnossa. Kukaan ei voinut olettaa, että hänen aikansa olisi jo. Ykköstien puutarhalla työt loppuivat tapahtuneeseen, meillä jatkettiin päivä loppuun hiljaisuuden vallitessa. Olihan Tim meille kaikille tuttu työtoveri.

Työt siis jatkuvat, osin kuten ennen, olemmehan kiwimaassa. Tauoilla ja muissakin väleissä ajatuksemme ja juttumme palaavat kuitenkin Timiin. Dave vaati vaatimalla, että minun on osallistuttava hautajaisiin (osaksi siksi, että haluaa itse mennä, mutta ei yksin). Se on kuulema velvollisuus ja hänen mukaansa Tim olisi halunnut niin. Samassa yhteydessä hän ryhtyi käyttämään minusta puhuttelunimeä bro (brother). Täällä sitä käytetään silloin, kun puhutaan itselle samanvertaisten kanssa, meidän porukalle. Bro-sana on maoreilta siirtynyt muidenkin kiwien käyttöön. Kai sitä sitten on tultu kavereiksi. Hautajaisiin kuitenkin menen, ne on torstaina Te Pukessa, pukukin on onneksi hengarissa valmiina.

Tuntuu hassulta raportoida tapahtuneesta suomeksi. Kaikki tapahtunut ja sen puinti, niin tavalla tai toisella kieli on ollut eri, vai onko? Kaikki inkkarit, tsekit, suomalaiset, kiwit... siellähän me olimme, samoissa töissä ja työkaverieita. Kohta on aika käydä sanomassa viimeiset jäähyväiset. Eikä se ole pohjimmiltaan yhtään erilaista tällä puolella palloa. Alkaa sitä kuitenkin miettimään. Hope to see you soon, bro!