Tänä aamuna oli hieno aurinkoinen hetki, jota en malttanut olla käyttämättä: Uuden savustuspaikan kunniaksi lähdin ulos ottamaan kuvia talostamme. Aamuaurinko olikin eduksi muutoin toisten talojen keskellä sijaitsevalle uudelle kodillemme.

Pienen pihaliittymän jälkeen avautuu tupla-autotalli. Sisäänkäynti on tallin oikealla puolella. Tallissa on automaattiovi, joka toimii kaukosäätölaitteella. Niitä on meillä vain yksi, joten mopopojan pitää käyttää taillin seinässä olevaa kytkintä.

495037.jpg

Master bedroom ei ole varsinaisesti nukkumapaikkamme: Siellä kun sijaitsee talon ainoa puhelinpistoke ja siksi siitä tuli toimisto. Parisänkymme sijoitimme autotallin päällä näkyvään makkariin. Ison makkarin hyvänä puolena olisi ollut sen yhteydessä oleva kattoterassi. No on se kiva muutenkin. Veimme sinne perintönä Bethlehemiin ostamamme mandariinipuun. Se kasvaa ruukussa (niinkuin sinne hankittu eucalyptuskin). Terassi näkyy kuvan oikeassa reunassa säleikön kohdalla.

495038.jpg

Savustuspaikka on autotallin oikealla puolella palmun katveessa. Taurangasta on ihan mahdoton ostaa tiiliä. Ei niitä ainakaan mikään rakennustarvikeliike myy. Lopulta ostin pöntön aluskehikkoon tarvittavat kivet erään rakennusliikkeen pihaosastolta. Ne ovat patiokiviä. Samapa tuo, kun kerta ajavat asiansa. Savustuspuruna on Manuka- ja Kanukapuista saatava puru. Hyvin toimi, mutta olisittepa nähneet sen kalakaupan Sulphur Pointilla, mistä ostin lohen!

495036.jpg

Niin, vielä siitä bonuksesta. Spede laittoi Simon ostamaan viinaa alkosta sairausvakuutuskortilla jossain elokuvassaan. Kai suomalaisia on aina himottanut saada viinansa vähän halvemmalla. Kalevan alkosta ei saa S-etukortilla bonusta. Nyt on kuitenkin suomalaisille löytynyt oiva paikka: Tietokoneuudistuksen myötä Bethlehemin viinakaupasta saa 2% bonusta kaikista ostoksista! Tervetuloa kaupoille!