Terhin työkaveri Jan on urheiluhullu. Hän sai houkuteltua työtoverinsa osallistumaan triathloniin. Idea oli se, että Jan tekee homman yksin ja muut joukkueena siten, että kukin kolmesta naisesta tekee yhden lajin. No, eikun tuumasta toimeen. Montsunaisia Bellevuen koulussa on neljä: Jan-ope, joka siis osallistui yksilökisaan, Susan (ope), Terhi ja Stef (avustaja), jotka osallistuivat joukkueena. Lisäksi mukaan liittyi vielä Montessori Trustista Jane, joka teki myös yksilökisan, mutta helpomman version kuin Jan. Joukkuekisaan osallistuivat myös Janen poika Gabriel (uinti), Susanin poika Jamie (pyöräily) ja meidän Kasperi (juoksu). Lajit tulevat em. järjestyksessä. Terhi teki myös juoksuosuuden, kuten Kasperi.

Tapahtumassa oli satoja osallistujia ja ideana oli vain koetella omia tai joukkueen rajoja. Aikoja tai maaliintulojärjestystä ei otettu. Matkat oli räätälöity sellaisiksi, että sopivat kaikille. Jane ja molemmat joukkueemme osallistuivat jokamiessarjaan, Jan urheilijoiden sarjaan.

Me miehet ja osa lapsista olimme kannustusjoukkoina (Tosin lopuksi vaadittiin, että miesten pitää osallistua ensi vuonna omana joukkueenaan! Remains to be seen.).

Ällistyttävintä oli hyvä meininki, kaikkia kannustettiin tasapuolisesti niin vaihtoaluella, kuin maalissakin. Yleisöä viihdytettiin karaokella ja purtavaa ja kahvia oli tarjolla.

426576.jpg

Vaihtoalueen tohinaa Maketu triathlonissa.

Kisan loputtua ihmiset kokoontuivat maalialueelle arvontojen vuoksi: Paikalliset yritykset olivat lahjoittaneet omia tuotteitaan osallistujien iloksi. Naisten joukkue voitti hieronnan, jonka kuitenkin lahjoittivat Janille, hän kun asuu ihan Maketun vieressä toisin kuin me Taurangalaiset, joilla matkaa Maketulle on kolme varttia.

426580.jpg

Yleisöä Maketulla kisan loputtua.

Kisan loputtua menimme Janin kotiin pikniklounaalle (grillimakkaraa ja savukalaa) ja sen jälkeen päädyimme kotiin huilaamaan.

Kaiken kaikkiaan mukava tapahtuma ja olen erityisen ylpeä siitä, että saan olla sekä triathlonistin mies,että isä! Hyvä Terhi ja Kasperi, ehkä ensi vuonna me Annan kanssa kisataan teitä vastaan! Watch out!