Ei ole paljon huvittanut kirjoitella juttuja tänne, kun nenä valuu ja on huono olo. Tiistaina sain ensimmäisen flunssan ja se ei ota lähteäkseen. Eilen olin sen verran tehokas, että sain käytyä suihkussa ja haettua Video Ezystä kolme elokuvaa, jotka sitten katsoin kaikki. Kahdessa oli jopa suomenkieliset tekstit! On se kipeänä kivempi, kun joku on kääntänyt jutut omalle kielelle valmiiksi.

Konttia ei vain kuulu. Paikallisesta yhtiöstä otettiin ystävällisesti yhteyttä ja todettiin, ettei heillä ole tarvittavia numerosarjoja tavaroidemme jäljittämiseksi. Odottavat Suomesta kuulema sähköpostia. Niinpä mekin sitten odotellaan. Näinköhän ne tavarat koskaan löytyvät. Lämpimiä vaatteita ja musiikkia on ikävä.

Sanottiin tämä kämppä irti ja vuokrattiin toinen. Se on lähempänä kouluja Otumoetaissa. Vuokrasopimus alkaa, kun kontti tulee. Voi olla, että asutaan sitten parin viikon kuluttua taivasalla. Täällä kyllä ymmärretään maahanmuuttajan vaikeudet, mutta rajansa kaikella.

Terhi kiroilee paikallista systeemiä: oppilaat on nuljuja, asiakirjoja on liikaa, kaikki on järjestetty väärin ja mitään ei saa aikaan. Kyseessä on kuulema pakollinen vaihe, kun muuttaa toiseen maahan. Ei paljon lohduta, kun toisella on hankalaa. Onneksi nyt on niin huono olo, ettei kaikkea tajua. Toivottavasti molemmat asiantilat ovat ohimeneviä. Siskonmakkarakeitto ei kuitenkaan maistunut oikealta.

Suomalaiset pääsivät etusivulle paikallislehdessämme! Joku älykäs vihreä poliitikko aikoo julkaista ohjelmaansa netissä klingoniksi (Star Trek-sarjan yksi keksityistä kielistä). Mitähän mahtavat meistä tuumia täällä? Kun ruotsalaisistakin kerrottiin ajankohtaislähetyksessä, että ne kattoo vaan Lontoosta tulevia TV-lähetyksiä, eikä ollenkaan oman maan kanavia. Ja siksi ne lihoo, kun roskaruokaketjut mainostaa niissä brittien lähetyksissä! Hyvä Pohjola!