Päätimme luoda oman päiväkirjamme tähän vuodatuksen palveluun. Ei sen väliä, kaikki käy. Joka tapauksessa jostakin piti päästä alkuun ja nyt se on sitten menoa.
Kertoilemme tässä blogissamme kaikenlaisia asioita, joita meille on tapahtunut tai tapahtumassa täällä Taurangassa. Vielä emme tiedä, miksi tämä muuttuu, tai miltä tulee näyttämään, mutta vähät siitä.

Koulut ovat täällä vihdoin alkaneet. Koulun alku oli porrastettu niin, että Annan koulu alkoi viime keskiviikkona ja Kasperin torstaina. Anna on nyt kasiluokkalainen ja Kasperi kympillä. Outoa on se, että Suomessa he olivat luokilla 5 ja 8. Tarkkasilmäinen voi heti huomata, että lasten luokkatasojen ero on kaventunut. Täällä kun lapsen syntymäaika määrää koulun aloittamisen ja luokan, ei syntymävuosi.

Annan koulu on Otumoetai intermediate. Koulussa on vain luokkatasot 7 ja 8. Koulussa käytetään koulupukua ja se on valkoinen poolopaita, skottiruutuhame ja roomalaiset sandaalit. Läksyä annetaan viikoksi kerrallaan, mutta tekemistä riittää joka illaksi. Liikuntatunnilla kaikilla on keltainen paita ja vihreät shortsit. Liikunnassa ollaan paljain jaloin. Koulu alkaa aamulla klo 8.20 ja päättyy klo 15.00. Välitunteja ei ole. Aamun aikana on tauko "morning tea", jonka aikana saa vähän syödä ja hengähtää. Päivällä on lounastauko, jolloin nautitaan omat eväät. Annalla on eväinä tuoremehuja, hedelmiä, skonsseja, leipää tai sämpylää ja vähän rahaa, jolla voi ostaa jonkin pienen herkun koulun kanttiinista.

Kasperin koulu on Otumoetai College ja se on yksi maan suurimmista (1900 oppilasta). Koulussa on luokat 9-13. Koulupuku on väritykseltään harmaa ja hameen sijasta Kasperilla on shortsit. Muut koulupukuasiat kutakuinkin samoin kuin Annalla. Kasperin koulu alkaa klo 8.20 ja loppuu klo 15.20. Taukojen ja syömisten osalta Kasperin koulussa toimitaan samoin kuin Annankin koulussa.

Terhi aloitti opettamisen Bellevuen koulussa keskiviikkona. Bellevue on pienten oppilaiden koulu ja siellä on n. 300 oppilasta. Terhi opettaa montsaluokassa, kuten teki Suomessakin. Bellevuen koulu on myös Otumoetaissa, joten kaikki kolme koulussa kävijää voivat kulkea samalla autolla (koulubussioikeudet selviävät tuonnenpana), mikä on hyvä, sillä täällä on kouluaamuina sikaruuhkat (kuten myös iltapäivisin). Meiltä on matkaa koululle vähän yli 5 kilometriä autotietä, joten matkaan kuluu, jos lähtee ajoissa, kymmenisen minuuttia. Pahimmassa ruuhkassa saman kymmenen minuuttia saa tärvättyä yhdessä risteyksessä. Koulujen loppumisajat on porrastettu ruuhkien välttämiseksi.

Kari hoitaa kotia. Ohjelmassa on kaikkea siivouksesta, kaupassakäynnistä, ja ruohonleikkuusta lasten kouluasioiden hoitoon. Kaikki on kovin toisenlaista ja vaatii opettelua: ruoho kasvaa hurjana, kun kokoajan on lämmintä ja kosteaa, lattialla on kokolattiamatot, jotka pitää puhdistaa ja kaupan pakkaukset on kirkkaita ja houkuttelevia ja jos tuotteet eivät ole väärän merkkisiä, niin ainakin väärän makuisia. Mutta kyllä se siitä, kun ruohonleikkurissa on kerran kerääjä ja imurina on Dyson. Niin ja Countdownin (paikallinen market) täditkin jo sanoo, että hei taas!