Ostettiin pihalle mandariinipuu. Se on jaksellut jo hyvin kolme viikkoa istutuksen jälkeen. Ei siis pahastunut ja kuollut pois. Tuntuu jotenkin uskomattomalta kasvatella sitrushedelmiä, mutta ehkä siihen tottuu.

413433.jpg

Vuokraisäntämme vävypoika Kevin kävi meillä lauantaina hakemassa lainasängyt pois, kun olimme ostaneet tilalle uudet käytetyt. Kevin on jenkki ja kotoisin jostain läheltä Meksikon rajaa, jossa lienee selitys seuraavalle: Hän kysyi minulta, tunnenko ... Ja minä vastasin, että minkä? Haettuaan muovilaatikon autosta, hän sanoi, että tämän, maista. Pienen koiran iltakikkareen näköiset ruskeat tuotteet eivät näyttäneet herkullisilta, mutta maistoin kohteliaisuudesta. Ne olivat soijassa ja chilissä marinoitua lehmänlihaa, pemmikaania, hyvää oli. Jatkoksi Kevin vei minut tonttimme perälle, tunsi maaston, kun oli meitä ennen asunut täällä ja näytti: Tässä on JALAPENO!

413430.jpg

Totta tosiaankin. Chilipuska ei olekaan pieni heinännäköinen kyhäelmä, millaisia olen nähnyt kotosuomessa, vaan oikea pensas. Tuo texmexruuan armoitettu lähettiläs jenkkilästä oli istuttanut chiliä puutarhaamme asuessaan täällä. Eipä olisi siemen voinut langeta otollisempaan maahan. Siitä lähtien on kasvien kastelu ollut iltani ilo!

Kävimme taas maastopyöräilemässä Redwoodissa. Paikan maorinkielinen nimi on Whakarewarewa. Suomalaisittain nimi on aika pornahtava, koska maorikielen wh äännetään f:ksi ja jatkon kaikki tietävät... Vaihteeksi otin kuitenkin kuvia paikan päältä, koska viimeksi kerroin, että maastopyöräily on kuin maastohiihtoa, no, päätelkää seuraavasta itse!

413438.jpg

Onpa lenkkiä, vaihtoehtoa ja valinnan varaa. Niin, että ei muuta kuin baanalle! Voin kertoa, että oli eka kerta, mutta menen uudestaan. Oli se sen verran kivaa. Paikalta voi muuten vuokrata pyöriä sekä kypäriä, kätevää, eikö totta.

Ennen pyörälenkkiä tein kävelyretken paikan korkeimmalle kohdalle. Maasto oli mennessä kokonaan ylämäkeä ja palatessa alamäkeä. Huipulla oli maanmittausta varten tehty merkki, jonka päälle nousin ottaakseni kuvan. Ei sitten ihan huonot maisemat tuolla Rotorualla. Kuvassa kaupunki ja saman niminen järvi.

413440.jpg