Täällä ovat sitten koulut alkaneet. Terhi muutti samaan luokkaan Suzyn kanssa ja Jan on nyt yksin Terhin vanhassa luokassa. Terhi ja Suzy ovat painaneet pitkää päivää saadakseen luokan oikein hokuttelevaksi ja mahdollisimman montessorimaiseksi. Ovatpa siinä hyvin onnistuneetkin. Työpäivä aamukahdeksasta iltakuuteen on kuitenkin raskas, mutta naiset toivovat, että kun ympäristö on valmis, toimii luokka omillaan loppuvuoden. Saa nähdä.

Anna muutti täksi vuodeksi collegeen ysiluokalle. On nyt sitten jo virallisesti yläasteelainen. Hän täytti tuossa viime viikonloppuna 13 vuotta, joten meillä ei asu enää lapsia, vaan teinejä. Sen muuten huomaa jo kaikessa käytöstä ja olemista myöten. Ihan kivaa, mutta joskus raskasta. Tänä viikonloppuna Anna järjestää synttärikutsut muutamalle kaverille Aucklandin Rainbow's End- huvipuistossa. Isi tai äiti toimii kuskina, matkaa on 200 kilometriä sivu.

Kasperi jatkaa collegessa 11 luokalla. Se vastaa Suomen lukion ekaluokkaa. Homma on jo aika vakavaa, kun kokeet ovat NCEA-testejä jo heti lukion ekaluokalla. Tämä vastannee suomalaista yo-kirjoitusta tai vastaavaa opinnäytetyötä. Täällä näitä testejä vaan tehdään pitkin matkaa, eikä yhdessä rysäyksessä. Toivottavasti opiskelu maistuu, ainakin merkkejä on ilmassa. Moottoripyörän ostoakin suunnitellaan. Jos sen toisi sitten mukanaan Suomeen...

Suomeen muuttoakin jo suunnitellaan, mutta vielä kevyesti. Toikkasten Vikkelä- mökkiprojekti sujuu aika mallikkaasti ja uutta isompaa mökkiä saatetaan voida alkaa rakentaa jo ensi kesänä (optimistinen arvio). Mökki tulee luultavimmin nykyisen vessa/liiterirakennuksen paikalle (tiedoksi niille, jotka ovat paikalla vierailleet). Joka tapauksessa Vikkelä näytellee isoa osaa tulevaisuudenkuvioissamme. Tarkkaa paluuajankohtaa emme vielä tiedä, mutta todennäköisimmin se sijoittuu joulun/uudenvuoden vaiheille. Jokunen lomapäivä kun pitäisi yrittää jättää Suomeenkin, että saa edes osan tavaroita paikoilleen. Meillähän ei sitten näillä näkymin ole pitkää lomaa puoleentoista vuoteen! Saa nähdä, kuinka jaksellaan.

Suomessa talvisäät ovat tainnet olla enempi poikkeus kuin sääntö. Tänne luvattiin kosteaa ja lämmintä kesää. Toisin kävi. Näin kaunista kesää ei paikallisten mukaan ole ollut miesmuistiin. Iltapäivisin lämpötila on vaihdellut tuossa 25 ja 30 asteen välillä. Minusta liian kuuma, mutta minkäs mahdat. Iltaisin talo ei tahdo viilentyä, kun yötkin ovat olleet niin lämpimiä. Waikatossa (pohjoissaari) viljelijöiden kerrotaan menettäneen ansioita keskimäärin $160.000 per tila kuivuuden takia ja Otagossa (eteläsaari) lammasfarmarit joutuvat ampumaan elikoita kuivuuden takia. Täältä saisi muuten nyt lampaita 7,5e kappale, kiinnostaako? There's no such things as climate change. Yeah Right!

Tänään on kuitenkin pilvistä eikä niin kovin hiki. Virittelen jo viikonlopputouhuja, kun huomenna pitää mennä töihin. Virkistääköhän vaihtelu?

1237319.jpg

Loppuun pieni piristyskuva Millfordin reissulta.

Muuten, olen sitten pitänyt tätä yllä yli vuoden! Tänään tekstejä koneelle tallentaessani luin vähän vanhoja juttuja ja homma on alkanut 12.2.2007. Niin että ei kun Happi anniversari vaan!